Hindistan Cevizli Yaş Pasta Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,190
Tepki
3,165
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Hindistan Cevizli Yaş Pasta Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,169
Tepki
22
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Hindistan Cevizli Yaş Pasta Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
  • Pandispanyası İçin;
5 adet yumurta​
1 tutam tuz​
1 su bardağı şeker​
1,5 su bardağı un​
Yarım çay bardağı ılık su​
1 paket kabartma tozu​
1 paket vanilya​
  • Kreması İçin;
800 ml süt​
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası​
2 tepeleme yemek kaşığı un​
1 paket vanilya​
1 su bardağından az şeker​
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı​
1 poşet kremşanti​
  • Üzerini Kaplamak İçin;
1 paket (200 ml) süt kreması​
2 yemek kaşığı pudra şekeri​
Hindistan cevizi​
  1. Yapılışı:
  2. İlk olarak pandispanya için; yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayıralım.
  3. Yumurta sarılarını, şeker ile krema kıvamına gelene kadar 6-7 dakika çırpın.
  4. Daha sonra su, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, tekrar karıştıralım.
  5. Ayrı bir kapta, yumurta akı ve tuzu kar gibi oluncaya kadar çırpalım.
  6. Hazırladığımız yumurta aklarını, kek hamuruna ilave edelim. Spatula yardımı ile köpükleri söndürmemeye çalışarak, aynı yönde karıştıralım. Bu bölümü, videoda detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz.
  7. Pandispanyamızın hamuru hazır. Pişirmeye geçebiliriz. 18 cm çapında, 2 adet kelepçeli kalıp kullandım. Kelepçeli kalıbımızın tabanını, pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  8. Kek hamurumuzu iki parçaya bölerek, kalıplara dökelim.
  9. Önceden ısıttığımız 175 derece fırında, yaklaşık 40 dk pişirelim. Kürdan testi yaparak, pandispanyamızı fırından çıkartalım. Pişme süresi fırından fırına değişebilir, bu nedenle kontrol ederek fırından almanızı öneririm.
  10. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra, üzerlerine temiz bir örtelim ve soğumaya bırakalım.
  11. İyice soğuyan keklerimizi, vaktiniz var ise streç film ile sararak bir gece buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Vaktiniz yok ise muhallebiyi pişirmeye geçebiliriz :)
  12. Muhallebisi için; süt, un, nişasta ve şekeri güzelce çırpalım. Koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  13. Ocaktan aldığımız kremaya, tereyağını ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Muhallebimizi soğumaya bırakalım.
  14. Soğuyan kremaya, toz krem şantiyi ekleyerek güzelce çırpalım.
  15. Kekleri kalıptan çıkartarak, 2 kat olacak şekilde keselim.
  16. Aralarına krema sürerek, katları üst üste yerleştirelim.
  17. Pastamızı bir gece dinlenmeye bırakalım.
  18. Üzerini kaplamak için sıvı kremaya, pudra şekerini ekleyerek güzelce çırpalım. Buzdolabına kaldıralım.
  19. Son olarak, pastamızı krema ile güzelce kaplayalım. Aslında bu bölüm tamamen sizin isteğinize kalmış. Farklı bir kaplama da kullanabilirsiniz.
  20. Kremanın üzerini, Hindistan cevizi ile kaplayalım.
  21. Üzerini, meyveler ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!