Merhaba,
Hindistan Cevizli Yaş Pasta Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Merhaba,
- Malzemeler
- Pandispanyası İçin;
5 adet yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
800 ml süt
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağından az şeker
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 poşet kremşanti
1 paket (200 ml) süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hindistan cevizi
- Yapılışı:
- İlk olarak pandispanya için; yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayıralım.
- Yumurta sarılarını, şeker ile krema kıvamına gelene kadar 6-7 dakika çırpın.
- Daha sonra su, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, tekrar karıştıralım.
- Ayrı bir kapta, yumurta akı ve tuzu kar gibi oluncaya kadar çırpalım.
- Hazırladığımız yumurta aklarını, kek hamuruna ilave edelim. Spatula yardımı ile köpükleri söndürmemeye çalışarak, aynı yönde karıştıralım. Bu bölümü, videoda detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz.
- Pandispanyamızın hamuru hazır. Pişirmeye geçebiliriz. 18 cm çapında, 2 adet kelepçeli kalıp kullandım. Kelepçeli kalıbımızın tabanını, pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Kek hamurumuzu iki parçaya bölerek, kalıplara dökelim.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fırında, yaklaşık 40 dk pişirelim. Kürdan testi yaparak, pandispanyamızı fırından çıkartalım. Pişme süresi fırından fırına değişebilir, bu nedenle kontrol ederek fırından almanızı öneririm.
- Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra, üzerlerine temiz bir örtelim ve soğumaya bırakalım.
- İyice soğuyan keklerimizi, vaktiniz var ise streç film ile sararak bir gece buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Vaktiniz yok ise muhallebiyi pişirmeye geçebiliriz
- Muhallebisi için; süt, un, nişasta ve şekeri güzelce çırpalım. Koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldığımız kremaya, tereyağını ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Muhallebimizi soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremaya, toz krem şantiyi ekleyerek güzelce çırpalım.
- Kekleri kalıptan çıkartarak, 2 kat olacak şekilde keselim.
- Aralarına krema sürerek, katları üst üste yerleştirelim.
- Pastamızı bir gece dinlenmeye bırakalım.
- Üzerini kaplamak için sıvı kremaya, pudra şekerini ekleyerek güzelce çırpalım. Buzdolabına kaldıralım.
- Son olarak, pastamızı krema ile güzelce kaplayalım. Aslında bu bölüm tamamen sizin isteğinize kalmış. Farklı bir kaplama da kullanabilirsiniz.
- Kremanın üzerini, Hindistan cevizi ile kaplayalım.
- Üzerini, meyveler ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.