Merhaba, Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Meraklı Paylaşımcı Üye Moderatör Bilgiler Katılım 21 Mar 2024 Mesajlar 3,263 Tepki 3,235 Yaş 27 Konum Batman Meslek Webmaster Cinsiyet Erkek Medeni Hal Evli 7 Nis 2024 #1 Merhaba, Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Reactions: ForumCaddesi
ForumCaddesi Paylaşımcı Üye Süper Moderatör Bilgiler Katılım 21 Mar 2024 Mesajlar 3,237 Tepki 23 Konum Türkiye Meslek Moderatör Cinsiyet Erkek Medeni Hal Evli 8 Nis 2024 #2 Meraklı' Alıntı: Merhaba, Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Genişletmek için tıkla ... Merhaba, Malzemeler 1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet) Muhallebisi için: 5 su bardağı süt2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası2 dolu yemek kaşığı un6 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı Hindistan cevizi1 paket vanilyaTatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su Yapılışı: Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Benim pakette 35-40 dk. pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim. Yaklaşık 25 dakikada pişti. 35-40 dk. pişseydi çok eriyecekti. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan muhallebili Kemalpaşa tatlısı dilimlenir ve üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun
Meraklı' Alıntı: Merhaba, Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Genişletmek için tıkla ... Merhaba, Malzemeler 1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet) Muhallebisi için: 5 su bardağı süt2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası2 dolu yemek kaşığı un6 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı Hindistan cevizi1 paket vanilyaTatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su Yapılışı: Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Benim pakette 35-40 dk. pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim. Yaklaşık 25 dakikada pişti. 35-40 dk. pişseydi çok eriyecekti. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan muhallebili Kemalpaşa tatlısı dilimlenir ve üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun