Merhaba,
Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi paylaşır mısınız? Nasıl yapılır?
Merhaba,
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç̧
2 yemek kaşığı bulgur
5 su bardağı su (200ml bardak ile )
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre)
- Uygun bir tencere içerisine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatlar koyulur.
- Üzerine 5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladığında altı hafif kısılır ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
- 20 dk sonra bakliyatlar kontrol edilir. Yumuşadığında kepçeyle suyundan alınır ve terbiyesine eklenir.
- Güzelce karışıp terbiye ılıdığında yavaşça eklenir ve aynı zamanda hızlıca karıştırılır. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
- Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
- Üzeri için sos tenceresine tereyağı ve zeytinyağı alın ve kızdırın.
- Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.
- En son baharatları ekleyip kızdırın ve sosu çorbaya dökün. 1-2 taşım fokurdadıktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edip ocaktan alın. Tuzunu en son eklerseniz kesilme olmaz.
Afiyet olsun.
Not; Yoğun bir çorba isteyenler bakliyat miktarını 2 yemek kaşığına çıkartabilir.