Merhaba,
Kıyma Paçası Çorbası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Merhaba,
- Malzemeler;
- Terbiyesi için
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı su (100 ml)
100 gram kıyma
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber (kıymayı kavururken)
Yarım çay kaşığı karabiber (son aşamada)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (İsteğe bağlı)
4 su bardağı su ile başlayın (gerekirse arttırabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Kıymayı tencereye alıp, biraz karabiber ve su ilavesi ile (damla damla su ekleyerek) sürekli karıştırarak kavurdum.
- Kavrulan kıymaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bıraktım. Su miktarını çorbanızın yoğunluğuna göre arttırabilirsiniz.
- Terbiyesi için genişçe bir kasede yoğurt, yumurta, un, limon suyu, yarım su bardağı su ekleyip iyice çırptım.
- Terbiyeye kaynayan çorba suyundan bir kepçe su ekleyip karıştırdım (terbiyeyi ısıttım).
- Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırdım.
- Kaynamaya başlayınca ezilmiş 1 diş sarımsak, karabiber, sirke, tuz ekleyip 10 dakika daha kaynatıp çorbamı tamamladım.
- Kıvam ayarını burada sıcak su ile yapabilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine tereyağında yakılmış kırmızı toz biber ile servis yaptım. Afiyet olsun.