Limonlu Cheesecake Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,190
Tepki
3,165
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Limonlu Cheesecake Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,169
Tepki
22
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Limonlu Cheesecake Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
  • Tabanı için;
100 gr yulaflı bisküvi​
50 gr tereyağı​
Yarım su bardağı fındık​
  • Kreması için;
2 paket labne peyniri (400 gr)​
1 su bardağı toz şeker​
1 paket vanilya​
2 adet yumurta​
1 paket krema (200 ml)​
3 yemek kaşığı un​
1 adet limon kabuğu rendesi​
  • Limon sosu için;
1 su bardağı su​
1 yemek kaşığı nişasta​
5 yemek kaşığı toz şeker​
1 adet limon suyu​
1 adet limon kabuğu rendesi​
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal​
  • Yapılışı:
  1. Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
  2. Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  3. Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
  4. Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
  5. Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
  6. Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  7. Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
  8. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
  9. Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
  10. Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  11. Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
  12. Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
  13. Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
  14. Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun :)
 
Benzer konular Forum Tarih
Meraklı Şiir 1

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!