Merhaba,
Piyano Kek Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Merhaba,
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
Yarım su bardağı süt (100 ml)
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı süt (300 ml)
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı süt (600 ml)
2 Türk kahvesi fincanı şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
2 Türk kahvesi fincanı un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
200 ml sıvı krema
Kakao
- İlk olarak keki hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. (Ben 28×28 boyutlarında kare borcam kullandım. )
- Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. (Benim kekim 25 dakikada pişti ancak fırından fırına farklılık olabileceğini aklınızda bulundurun ve keki kontrollü pişirin. )
- Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Bunun için süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırıyoruz ve ardından koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
- Krema koyulaştıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Bu aşamada ara ara karıştırın.
- Oda ısısına geldikten sonra içerisine sıvı krema ekleyerek mikserle çırpın.
- Keki ıslatmak için süt ve kakaoyu güzelce karıştırın.
- Ardından pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
- Kremayı kekin üzerine boşaltarak her yeri eşit olacak şekilde yayın.
- Kekin en üstünü kakao ile kaplayın.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Vaktiniz var ise 1 gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor. Bizim gibi aceleci iseniz 3-4 saat sonra da yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.