Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kakaolu Muhallebi İçin;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı
Kırmızı meyveler
Yapılışı:
Sultan sarması tatlısı tarifi için ilk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, kakao ve unu alarak muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatalım. Tereyağı eriyene kadar muhallebimizi güzelce çırpalım.
Fırın tepsimizin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
Hazırladığımız muhallebimizi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim ve yayalım.
Ardından muhallebimizi dinlenmesi için oda ısısında bekletelim.
Arasına sürmek için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım. Krem şantimizin daha güzel kıvam alması için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
Krem şantimiz koyulaştıktan sonra muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
Ardından tepsimizi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden direkt sarma aşamasına da geçebilirsiniz.
Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve 12 parça olacak şekilde dilimleyelim.
Ardından dilimlerimizi köşesinden tutalım ve dikkatli bir şekilde rulo yapalım.
Rulolarımızı servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyelim. Sultan sarmalarımız servise hazır.