Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1-2 adet limon tuzu
1 çay kaşığı nane
Pulbiber
Tuz
Yapılışı
Limon tuzunu zararlı bulanlar, limon sıkabilir. Ama pişerken yemeğe onun verdiği ekşilik bir başka.
Tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
Kavrulunca nane ve pulbiberi ekleyelim.
Onlarda kavrulunca şehriyeleri alıp 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
Su, tuz, limon tuzunu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakalım.
Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
Dinlenme payını unutmadan, şehriyeleri aşırı şişirmeden, şehriyeler pişince ocağı kapatalım.