Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
125 gram tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Önce tereyağını tencerede eritiyoruz ve üzerine unu ekleyip yakmadan 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Sonra şekeri ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
Üzerine sütü yavaş ve dikkatli şekilde ekleyerek topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ara ara karıştırarak ilk sıcağının çıkmasını sağlıyoruz.
Biraz ılınınca mikserle 1 dakika kadar çırpıyoruz.
Kullanacağımız kalıbın dibine tek kat bisküvi serip hazırladığımız tatlıdan ince bir kat bisküvilerin üzerine döküyoruz ve kaşığın arkasıyla (veya spatulayla) yayıyoruz.
Üzerine bir kat daha bisküvi seriyoruz.
Kalan tatlının yarısını bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
Son kat bisküvi seriyoruz ve kalan tatlıyı döküp eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz.
Kalan bisküvileri un haline getirip üzerine süs yapıyoruz. Ben ayrıca kakao da serptim.
Tatlımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.