Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,188
Tepki
3,088
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,092
Tepki
21
Konum
Türkiye
Merhaba,

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
2 paket petibör bisküvi (1 paket kakaolu ve 1 paket sade kullandım)
  • Tavukgöğsü İçin:
125 gram tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
  • Yapılışı:
  1. Önce tereyağını tencerede eritiyoruz ve üzerine unu ekleyip yakmadan 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  2. Sonra şekeri ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  3. Üzerine sütü yavaş ve dikkatli şekilde ekleyerek topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz.
  4. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  6. Ara ara karıştırarak ilk sıcağının çıkmasını sağlıyoruz.
  7. Biraz ılınınca mikserle 1 dakika kadar çırpıyoruz.
  8. Kullanacağımız kalıbın dibine tek kat bisküvi serip hazırladığımız tatlıdan ince bir kat bisküvilerin üzerine döküyoruz ve kaşığın arkasıyla (veya spatulayla) yayıyoruz.
  9. Üzerine bir kat daha bisküvi seriyoruz.
  10. Kalan tatlının yarısını bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
  11. Son kat bisküvi seriyoruz ve kalan tatlıyı döküp eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz.
  12. Kalan bisküvileri un haline getirip üzerine süs yapıyoruz. Ben ayrıca kakao da serptim.
  13. Tatlımız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
  14. Çıkarınca dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!