Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,190
Tepki
3,165
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Dondurmalı İrmik Helvası Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,169
Tepki
22
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Dondurmalı İrmik Helvası Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
500 gram irmik​
1 paket margarin veya tereyağı (250g)​
  • Şerbeti için:
2 su bardağı süt​
1 su bardağı su​
2 su bardağı şeker (Ben 2,5 bardak kullandım, bize biraz tatlı geldi gerçi eşim çok beğendi ama ben çok tatlı sevmediğimden 2 bardak şekerin daha iyi olacağını düşünüyorum.)​
  • Üzeri için:
Fıstık​
  • İçi için:
Sade dondurma​
  • Yapılışı:
  1. Süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
  2. Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli gelecektir.
  3. Sonra ocağı kapatarak irmiği kavurmaya başlayabilirsiniz.
  4. İrmiği rahatça kavurabileceğiniz bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin.
  5. Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.
  6. Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  7. Helva yapmak aslında çok basit ama kavurma aşaması gerçekten kuvvetli bir kol istiyor. İki kişi iseniz süper arada bırakıp kaçabilirsiniz:)
  8. İrmiğin rengi dönüp nefis kokularını saldığında isterseniz küçük bir kaba bir kaşık irmikten alarak üzerine bir kaşık şerbet döküp rengini kontrol edebilirsiniz.
  9. Ben açık renk sevmediğimden iyice kavurdum sonra rengi yeterli geldiğinde ilk olarak elinize tencerenin kapağını alarak çok dikkatlice şerbeti dökün.
  10. Hemen tencerenin kapağını kapatın, şerbet sıçrayabilir.
  11. Daha sonra 6-7 dk. kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.
  12. Ocağı kapatın ve tencerenin de kapağını kapatarak helvanın demlenmesini bekleyin.
  13. Helva soğuduktan sonra hatta ılıkken daha çok seviyorum. Karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin.
  14. Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.
  15. Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
 
Benzer konular Forum Tarih
Meraklı Tatlı 1
Meraklı Tatlı 1

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!