İrmik Helvası Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,263
Tepki
3,235
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,237
Tepki
23
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

İrmik Helvası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1’e kadar indirebilirsiniz. )
2 su bardağı su
  • Yapılışı:
  1. Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine döküyorum ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyorum.
  2. 3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyorum.
  3. Bu arada irmiğin rengi bayağı dönmüş oluyor. Kremken açık sütlü kahve rengine dönüşüyor ayrıntılı yazmak gerekirse.
  4. Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri ekliyorum ve 4 dakika da şekerle kavuruyorum. Başta da dediğim gibi şekeri belli bir tarif o yüzden 1 bardağa kadar şekeri azaltabilirsiniz. Daha da azaltınca kıvamını etkileyebilir diye düşünüyorum.
  5. Ayrıca bu etapta çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.
  6. Bu tarifin bir özelliği de rengin biraz koyu olması, bana böyle çok kavrulmuş hali daha lezzetli geldiği için hep böyle kavuruyorum, siz sevmiyorsanız daha açık renkli bırakabilirsiniz.
  7. Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekliyorum. (bu arada sıçrayabilir, dikkatli olun. )
  8. Su hemen kaynıyor zaten, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatıyor ve dinlenmeye bırakıyorum.
Afiyet olsun. :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!