Fincan Tatlısı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,263
Tepki
3,235
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Fincan Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,237
Tepki
23
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Fincan Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
  • Üzeri için;
Hindistan cevizi
  • Yapılışı:
  1. Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağı açalım.
  2. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  3. Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  4. Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var.
  5. Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  6. Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  7. Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe havasını aldığımızda kolaylıkla tatlı fincandan çıkacaktır.
  8. Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!