Merhaba, Yoğurt Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Meraklı Paylaşımcı Üye Moderatör Bilgiler Katılım 21 Mar 2024 Mesajlar 3,190 Tepki 3,165 Yaş 27 Konum Batman Meslek Webmaster Cinsiyet Erkek Medeni Hal Evli 7 Nis 2024 #1 Merhaba, Yoğurt Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Reactions: ForumCaddesi
ForumCaddesi Paylaşımcı Üye Süper Moderatör Bilgiler Katılım 21 Mar 2024 Mesajlar 3,169 Tepki 22 Konum Türkiye Meslek Moderatör Cinsiyet Erkek Medeni Hal Evli 8 Nis 2024 #2 Meraklı' Alıntı: Merhaba, Yoğurt Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Genişletmek için tıkla ... Merhaba, Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 limon kabuğu rendesiYarım limon suyu2 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 paket vanilya Şerbeti İçin; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suYarım limon suyu Yapılışı: Yoğurt tatlısının keki için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek tekrar çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız hamuru 25×35 cm çapındaki fırın kabına boşaltalım ve tatlımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. Şerbet kaynamaya başlayınca yarım limon suyu ekleyelim ve 20 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Sürenin sonunda şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Pişen tatlımızı da fırından aldıktan sonra ılımaya bırakalım. Ilıyan şerbeti ılıyan tatlımızın üzerine gezdirelim. Tatlımızın şerbetini çekebilmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken tatlımızı kareler halinde dilimleyelim ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servise edelim. Afiyet olsun
Meraklı' Alıntı: Merhaba, Yoğurt Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Genişletmek için tıkla ... Merhaba, Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 limon kabuğu rendesiYarım limon suyu2 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 paket vanilya Şerbeti İçin; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suYarım limon suyu Yapılışı: Yoğurt tatlısının keki için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek tekrar çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız hamuru 25×35 cm çapındaki fırın kabına boşaltalım ve tatlımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. Şerbet kaynamaya başlayınca yarım limon suyu ekleyelim ve 20 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Sürenin sonunda şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Pişen tatlımızı da fırından aldıktan sonra ılımaya bırakalım. Ilıyan şerbeti ılıyan tatlımızın üzerine gezdirelim. Tatlımızın şerbetini çekebilmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken tatlımızı kareler halinde dilimleyelim ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servise edelim. Afiyet olsun