Merhaba, Gelin Pastası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Meraklı Paylaşımcı Üye Moderatör Bilgiler Katılım 21 Mar 2024 Mesajlar 3,263 Tepki 3,235 Yaş 27 Konum Batman Meslek Webmaster Cinsiyet Erkek Medeni Hal Evli 7 Nis 2024 #1 Merhaba, Gelin Pastası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Reactions: ForumCaddesi
ForumCaddesi Paylaşımcı Üye Süper Moderatör Bilgiler Katılım 21 Mar 2024 Mesajlar 3,237 Tepki 23 Konum Türkiye Meslek Moderatör Cinsiyet Erkek Medeni Hal Evli 7 Nis 2024 #2 Meraklı' Alıntı: Merhaba, Gelin Pastası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Genişletmek için tıkla ... Merhaba, Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Islatmak için; 2, 5 su bardağı ılık süt Kreması; 1 litre süt 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı nişasta 1 vanilya 1 poşet krem şanti Üzeri için Hindistan cevizi Yapılışı: Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek en az 5 dakika yüksek devirde çırpın. Kekin güzel kabarması için bu önemli. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın. Dikdörtgen borcamın tabanını yağlayın kek hamurunu yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için un, şeker, nişasta ve sütü karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın soğusun. İki buçuk bardak sütü ılıtıp soğuyan kekin üzerine yavaş yavaş dökün. Soğumuş olan kremaya bir poşet krem şantiyi toz olarak döküp 3 dk. çırpın. Sütle ıslattığımız kekin üzerine kremayı yayın. Bolca Hindistan cevizi serpin. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Bir gece dinlenirse daha güzel olur. Afiyet olsun.
Meraklı' Alıntı: Merhaba, Gelin Pastası Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız? Genişletmek için tıkla ... Merhaba, Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Islatmak için; 2, 5 su bardağı ılık süt Kreması; 1 litre süt 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı nişasta 1 vanilya 1 poşet krem şanti Üzeri için Hindistan cevizi Yapılışı: Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek en az 5 dakika yüksek devirde çırpın. Kekin güzel kabarması için bu önemli. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın. Dikdörtgen borcamın tabanını yağlayın kek hamurunu yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için un, şeker, nişasta ve sütü karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın soğusun. İki buçuk bardak sütü ılıtıp soğuyan kekin üzerine yavaş yavaş dökün. Soğumuş olan kremaya bir poşet krem şantiyi toz olarak döküp 3 dk. çırpın. Sütle ıslattığımız kekin üzerine kremayı yayın. Bolca Hindistan cevizi serpin. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Bir gece dinlenirse daha güzel olur. Afiyet olsun.