Merhaba,
Kartopu Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Merhaba,
5 adet yumurta (yumurtalar iri ise 4 tane de kullanabilirsiniz)
1 nescafe fincanı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (ya da limon kabuğu rendesi)
2,5 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Damla çikolata, çekilmiş badem, fındık, antep fıstığı vs.
Hindistan cevizi (bulamak için)
2 poşet kremşanti (tarife göre hazırlayın)
- Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika kadar çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve bir paket vanilyayı da ekleyip karıştırılır.
- Sıvı yağ ile yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama kek harcı dökülür ve 170-175 derecede 35-40 dakika da pişirilir.
- Yağlı kağıt kullanıldığında kek çok daha kolay bir şekilde borcamdan çıkıyor. Kek pişmeye yakın krema hazırlanır.
- Bir tencereye, süt, un ve şekeri alınır, muhallebi kıvamında pişirilir.
- Piştikten sonra altı kapatılır, yağı eklenir ve mikser ile yağ eriyinceye kadar çırpılır, kremayı soğumaya bırakılır (üstü kabuk tutmaması için ara sıra karıştırmakta fayda var).
- Krem şantiyi de süt ile çırpılır, buzdolabına kaldırılır.
- Pişen kekin üstü soyulup alınır.
- Keki dilediğiniz büyüklükte kesilir ve bu parçaları ikiye kesilir (resim 1). Krema sürülür (resim 2) arzuya göre damla çikolata, badem koyulur (resim 3) ve rulo şeklinde sarılır (resim 4).
- Ben tekrar ikiye kestim çok büyük olduğu için (resim 5). Bu parçaları önce krem şantiye (resim 6) sonra hindistan cevize bulanır (resim7).
- Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun