Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,259
Tepki
3,234
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Kıbrıs Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,237
Tepki
23
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Kıbrıs Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,

Malzemeler

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti İçin;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:
  1. Kıbrıs tatlısı yapmak için, öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
  2. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
  3. Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
  4. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
  5. 160 derece fırında, 30 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
  7. Kreması için; krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  8. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın.
  9. Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
  10. Üzerine bolca Hindistan cevizi (ben ceviz serptim) serpin.
  11. Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!