Parmak Tatlısı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,190
Tepki
3,165
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Parmak Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,169
Tepki
22
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Parmak Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
1 tane yumurta​
1 çay bardağı irmik​
1 çay bardağı sıvı yağ​
1 çay bardağı şeker​
3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram tereyağı)​
3 su bardağı un​
1 paket kabartma tozu​
1 paket vanilya​
  • Üzerine bulamak için;
4 yemek kaşığı irmik​
  • Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker​
3 su bardağı su​
1 tatlı kaşığı limon suyu (çeyrek limon suyu)​
  • Yapılışı:
  1. Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edilip ocağa alınır.
  2. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra limonsuyu ilave edilir.
  4. 8- 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  5. Hamuru için un hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp iyice karıştırılır.
  6. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde yuvarlayarak silindir şekli verilir ve her tarafını irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
  9. Kızaran tatlı fırından alınır.
  10. Yaklaşık beş dakika kadar ilk sıcağı çıkması için beklenir ve soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.
  11. İyice şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun :)

Not: Un ölçüsü verdim fakat siz kontrollü dökün çünkü her unun su tutma özelliği farklıdır az yada fazla gelebiliyor.
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!