Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edilip ocağa alınır.
Kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra limonsuyu ilave edilir.
8- 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp iyice karıştırılır.
Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde yuvarlayarak silindir şekli verilir ve her tarafını irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Kızaran tatlı fırından alınır.
Yaklaşık beş dakika kadar ilk sıcağı çıkması için beklenir ve soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.
İyice şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun
Not: Un ölçüsü verdim fakat siz kontrollü dökün çünkü her unun su tutma özelliği farklıdır az yada fazla gelebiliyor.