Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2 adet tavuk but
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlarken)
2 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
8 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı tel şehriye
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kızdırılmış biber
Yapılışı
İlk olarak tavuklarımızı haşlayalım. Bunun için tencereye tavuklarımızı yerleştirelim ve üzerine su ve tuz ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
Tavuğumuz haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyelim.
Etimiz haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra didikleyelim.
Çorba tenceremize sıvı yağı ve tereyağını alarak tereyağı eriyene kadar bekleyelim.
Ardından unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmamaya dikkat edelim.
Un kavrulduktan sonra süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ilave edelim ve karıştıralım.
Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Çorbamız kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekleyelim ve karıştırarak kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Bu aşamada ara ara karıştırarak şehriyelerin dibe çökmesini engelleyelim.
Şehriyelerin yumuşamasına yakın didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek bir-iki tur karıştıralım.
Son olarak rendelenmiş sarımsak, tuz ve limonun suyunu ekleyelim. Birkaç dakika daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım.
Tavuklu un çorbasını kaselere paylaştıralım ve tereyağında kızdırdığımız toz kırmızı biberi gezdirerek servis edelim.