İbiza Tatlısı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,188
Tepki
3,071
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

İbiza Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,074
Tepki
21
Konum
Türkiye
Merhaba,

İbiza Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
2 paket burçak bisküvi (260 gr – 30 adet)​
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı​
1 paket hazır pasta kreması​
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)​
8 adet muz​
  • Muhallebisi için;
1 litre süt​
1 su bardağı toz şeker​
1,5 su bardağı un​
2 yemek kaşığı kakao​
1 paket vanilya​
1 yemek kaşığı tereyağı​
  • Yapılışı:
  1. Tatlımızın muhallebisi için tencereye un, şeker, kakaoyu alarak karıştıralım ve ocağın altını açalım.
  2. Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan da yavaş yavaş sütü ilave edelim.
  3. Muhallebimiz kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  4. Ocağı kapattıktan sonra muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
  5. Tatlımızın tabanı için rondoya yulaflı bisküvilerimizi alalım ve un gibi olana kadar rondodan geçirelim.
  6. Tüm bisküvilerimiz toz haline geldikten sonra eritilmiş tereyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  7. Fırın kabımızın tabanına bisküvileri boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım. Bisküvili katmanın ince olmasına dikkat etmelisiniz.
  8. Ardından üzerine et döveceği ile bastırarak bisküvileri sıkıştıralım.
  9. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız kakaolu muhallebiyi boşaltalım ve pasta paleti ile düzeltelim.
  10. Muhallebimiz soğuyana kadar 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  11. Soğuyan muhallebinin üzerine sütle çırparak hazırladığımız pasta kremasını dökelim ve yayalım.
  12. Tatlımızı en az 3saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmeniz daha iyi olacaktır.
  13. Sürenin sonunda tepsimizi dolaptan alalım ve bıçak ile ortadan iki keselim.
  14. Ardından tepsiyi çevirelim ve 8 dilim elde edecek şekilde 4 eşit parçaya keselim.
  15. Dilimlerden bir tanesini spatula ile çıkartalım ve bir parça pişirme kağıdı üzerine alalım.
  16. Muzumuzu dilim boyutunda keselim ve pastanın uç kısmına yerleştirelim.
  17. Tatlımızı pişirme kağıdından destek alarak rulo şeklinde saralım. Diğer dilimleri de aynı şekilde sararak servis tabağına yerleştirelim. Ben bu tarifte 35×38 cm ölçülerinde tepsi kullandım.
  18. Sarma işlemi bittikten sonra İbiza tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!