Merhaba,
İncirli Tatlı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Merhaba,
6 adet kuru incir (10-15 dk. suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet toz sade kremşanti
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
Hindistan cevizi, tarçın ve kakao
- Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Sütü ilave edip tekrar çırpalım.
- İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım.
- Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım.
- Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım.
- Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
- Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
- Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim, karıştıralım.
- Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk. kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
- Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
- Bu sırada şerbetini hazırlayalım. Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım.
- Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim.
- 5 dk. çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim, eşit bir şekilde.
- Üzerini düzeltelim.
- 5 dk. sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, Hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
- 3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun