İncirli Tatlı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,190
Tepki
3,165
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

İncirli Tatlı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,169
Tepki
22
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

İncirli Tatlı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
6 adet kuru incir (10-15 dk. suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
  • Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet toz sade kremşanti
  • Şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
  • Üzeri için:
Hindistan cevizi, tarçın ve kakao
  • Yapılışı:
  1. Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Sütü ilave edip tekrar çırpalım.
  3. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım.
  4. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım.
  5. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım.
  6. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
  8. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
  9. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  10. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim, karıştıralım.
  11. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk. kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
  12. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  13. Bu sırada şerbetini hazırlayalım. Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım.
  14. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim.
  15. 5 dk. çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim, eşit bir şekilde.
  16. Üzerini düzeltelim.
  17. 5 dk. sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, Hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
  18. 3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!