Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı bulgur
1 adet orta boy soğan
2 dış sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
9-10 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu varsa 2-3 bardak normal su yerine ekleyebilirsiniz.)
1 dolu tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Öncelikle düdüklü tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik doğradığımız sarımsakları ekleyip, kavuralım.
Kavrulan soğanların içine salçamızı ekleyip, orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
Salçamızın içine baharatları ekleyelim biraz kavuralım.
Yıkamış olduğumuz mercimek,pirinç ve bulguru da ilave edip 1 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
Suyunu ve tuzunu ilave edip, 15 dakika pişirelim.
Pişen çorbamızı blender dan 4-5 saniye geçirelim. Çok geçirmeyin biraz taneli kalsın.
En son limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim.