Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2 adet haşlanmış tavuk budu
3 yemek kaşığı şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1.5 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
2 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 (yarım) adet limon (yarım)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
8-9 su bardağı su (tavuğun kendi suyunu da kullanıyoruz)
Yapılışı
Önce tavukları haşlıyoruz.
Terbiyesini hazırlıyoruz un,yoğurt,yumurtayı bir kapta çırpıyoruz.
İçine yarım su bardağı su ilave edip iyice pütürsüz olacak şekilde çırpıyoruz.
Haşlanmış tavuğun suyundan sıcak olarak içine üç kepçe kadar alıp terbiyeyisine ilave edip iyice çırpıyoruz.
Çorbayı hazırlayacağım tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz şehriyeyi hafif rengi dönmeden kavuruyoruz.
Sarımsağı rendeleyip içine ilave ediyoruz suyunu ilave ediyoruz.
Parçalanmış tavukları ilave ediyoruz bir taşım hepsini kaynatıyoruz.
Çorbanın içine terbiyesini ilave ediyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
İçine yarım sıkılmış limon suyunu ve tuzunu ilave ederek çorbamızı bir taşım daha kaynatıyoruz. Kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
Üzerine tereyağı ve kırmızı biber kavurup servise sunuyoruz.