Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3-4 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
1 adet kuru soğan
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı Kırmızı Mercimek
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı Tane Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre sıcak su
Yapılışı
İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blendırdan geçirelim.
Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim.