Şekerpare Tatlısı Tarifi

Meraklı

Paylaşımcı Üye
Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,259
Tepki
3,234
Yaş
27
Konum
Batman
Meslek
Webmaster
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Şekerpare Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
 
  • Beğen
Reactions: ForumCaddesi

ForumCaddesi

Paylaşımcı Üye
Süper Moderatör
Bilgiler
Katılım
21 Mar 2024
Mesajlar
3,237
Tepki
23
Konum
Türkiye
Meslek
Moderatör
Cinsiyet
Erkek
Medeni Hal
Evli
Merhaba,

Şekerpare Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?

Merhaba,
  • Malzemeler
  • Hamuru için;
125 gram oda sıcaklığında tereyağı​
Yarım su bardağı pudra şekeri​
3 silme yemek kaşığı irmik​
1 adet yumurta​
2 su bardağı un​
1 paket vanilya​
1 çay kaşığı silme kabartma tozu​
  • Üzeri için;
Yarım çay bardağı fındık​
  • Şerbeti için;
2 su bardağı şeker​
3 su bardağı su (600 ml)​
4-5 damla limon suyu​
  • Yapılışı:
  1. Öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım. Karıştırdıktan sonra şerbeti kaynamaya bırakalım.
  2. 10 dakika kadar kaynayan şerbette limon suyunu ilave ederek karıştıralım.
  3. Şerbeti yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğuması için bir kenara alalım.
  4. Tatlının hamuru için karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini alarak güzelce karıştıralım.
  5. Yumurtayı da ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  6. Ardından irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu yavaşça ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğüne parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.
  8. Şekillendirdiğiniz tatlıları tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
  9. Şekerpareleri tepsiye sıraladıktan sonra isteğe bağlı olarak ortalarına birer tane fındık batıralım. Dilerseniz fındık yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz.
  10. Tatlımızı önceden ısıttığımız 180 derece fırında fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  11. Fırından aldığımız sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirebiliriz. Bu aşamada tatlının hiçbir yerinin kuru kalmaması için şerbeti hepsine eşit bir şekilde gezdirmeye dikkat edelim.
  12. Şerbetini çekinceye kadar dinlendirdiğimiz tatlımız artık servise hazır.
Afiyet olsun :)
 

Benzer konular

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!