Merhaba,
Şekerpare Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Paylaşır mısınız?
Merhaba,
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 silme yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
Yarım çay bardağı fındık
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su (600 ml)
4-5 damla limon suyu
- Öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım. Karıştırdıktan sonra şerbeti kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbette limon suyunu ilave ederek karıştıralım.
- Şerbeti yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğuması için bir kenara alalım.
- Tatlının hamuru için karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini alarak güzelce karıştıralım.
- Yumurtayı da ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Ardından irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu yavaşça ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğüne parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.
- Şekillendirdiğiniz tatlıları tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
- Şekerpareleri tepsiye sıraladıktan sonra isteğe bağlı olarak ortalarına birer tane fındık batıralım. Dilerseniz fındık yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz.
- Tatlımızı önceden ısıttığımız 180 derece fırında fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirebiliriz. Bu aşamada tatlının hiçbir yerinin kuru kalmaması için şerbeti hepsine eşit bir şekilde gezdirmeye dikkat edelim.
- Şerbetini çekinceye kadar dinlendirdiğimiz tatlımız artık servise hazır.
Afiyet olsun