Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı mantı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta su
2 yemek kaşığı un
Yaklaşık 8 su bardağı kadar su (Önce 7su bardağı koyun ne olur ne olmaz)
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
İlk olarak büyük bir tencereye suyumuzu alalım kaynamaya bırakalım ve haşlanmış nohudu ve mantıyı ilave edip haşlayalım.
Şimdi yoğurdumuzu hazırlayalım bunun için geniş bir kaba yoğurdu unu ve yumurtayı alalım ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpalım.
Şimdi sırada mantıları yoğurtla buluşturmak var. Bunun için tenceredeki sıcak sudan bir kepçe yardımıyla azar azar ilave ediyoruz gerçekten böyle azar azar ilave edin ve ilave ederken hep çırpın.
Yoğurdu bu şekilde yoğurdu ılıtalım ki çorbaya dökünce kesilmesin. 3 kepçe kadar suyu yavaş yavaş ilave edin ve nohut ve mantının olduğu tencereye yoğurdu çırpa çırpa ilave edin.
Bu aşamadan sonra karıştırmayı asla kesmeyin. Başında durun malum
Küçük bir tavaya tereyağı ilave edin rendelenmiş sarımsağı ve kızarınca nane ve pulbiber ekleyin karıştırın.
Çorbanın üzerine tereyağımızı gezdirin ve çorbayı karıştırın.
En son çorbayı ocaktan aldıktan sonra damak zevkinize göre tuz ilave edin.