Merhaba,
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi paylaşır mısınız? Nasıl yapılır?
Merhaba,
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 adet tavuk baget
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Kıvamı biraz koyu geldiğinden yarım su bardağı daha sıcak su ekledim.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eriyince yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 2-3 dk kavuralım.
- Bu sürenin sonunda unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar ortalama 2-3 dk kavurmaya devam edelim.
- Ardından salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha kavuralım ve artık suyunu ekleyelim. Ben sadece tavuk suyu kullandım, dilerseniz tavuk suyu ve normal suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayınca blenderdan geçirerek çorbayı tamamen pürüzsüz hale getirelim.
- Tel şehriyeyi ve elimizle dittiğimiz tavuğu ekleyelim. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları ekleyelim.
Artık servise hazır, afiyet olsun