Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı soğuk su
4 su bardağı et suyu veya 2 adet et bulyon
Tuz
Nane
Pulbiber
Yapılışı
Pilavlık bulguru yıkayıp uygun bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakın pisince ocağı kapatın.
Diğer tarafta çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp eritin.
İnce ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun.
Peşinden unu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
Salçaları baharatları ilave edip karıştırın.
2 bardak kadar soğuk su ilave edip hızlıca karıştırın.
Et suyunu ve pişirdiğimiz bulguru da ekleyip karıştırın gerekirse sıcak su ile kıvamını açın.
Son olarak tuzunu ilave edip ocaktan alın servis tabağına alın.
Üzerine nane serpip afiyetle yiyin muhteşem bir yöresel çorba.